Foreva – mistä kaikki sai alkunsa? 

Julkaistu 28.4.2023

- Tämä saunabisnes on vain imaissut mukanaan, toteaa Forevan toimitusjohtaja Timo Huusela muistellessaan yrityksen alkuvuosia.

Pitkän uran puurakentamisen saralla tehneen Huuselan matka oman yrityksen perustamiseen alkoi vuonna 2009 siitä, kun hän palasi Suomeen työskenneltyään jonkin aikaa ulkomailla. Huusela sai idean omasta puualan yrityksestä, jonka toimialaksi valikoitui lopulta saunarakentaminen. Foreva tunnettiin aina tähän vuoteen asti Rakennusvalmiste Oy Forssana, jonka juuret ulottuvatkin aina vuoteen 2010. 

Forevan tuotantotilat sijaitsevat Forssan Pilvenmäen kupeessa Rautatienkadulla rakennuksessa, jossa aikoinaan toimi muun muassa ikkunoita ja keittiökalusteita tuottaneet Armas Puolimatkan yritykset. Tuolloin merkittäviin rakennusurakoitsijiin kuuluneen Puolimatkan yritys kantoi nimeä Rakennusvalmiste Oy.

Rakennusvalmiste Oy:n Forssan elementtitehtaan kylpyhuonetehdas käynnistyi 10.2.1972. Rakennusvalmiste Oy: N Forssan elementtitehdas.

Huuselan oma ura sai alkunsa kyseisessä keittiökaappiyrityksessä, jossa hän työskenteli 28 vuotta vastaten lopulta pintakäsittelypuolen johdosta. Huusela palasikin vuonna 2010 juurilleen aloittaessaan oman yrityksensä samoissa tiloissa, jossa hänen oma uransa puualan asiantuntijana oli aikoinaan saanut alkunsa. Hän halusi omaan yritykseensä mukaan palan omaa ja tehdasrakennuksen historiaa nimeämällä yrityksensä Rakennusvalmiste Oy Forssaksi.

Rakennusvalmiste Oy Forssa aloitti tuolloin toimintansa alihankkijana keskittyen saunaratkaisuihin. Yritys on tähän päivään mennessä kasvanut vuosien myötä toimijaksi, joka on tehnyt tuhansia saunoja erilaisiin sopimusvalmistuspalvelukohteisiin aina isoista rakennusliikkeistä yksityisasiakkaisiin. Taitavien puuseppien käsistä on syntynyt muun muassa erilaisten uudiskohteiden, hotellien ja muiden toimitilojen saunoja. Hiljattain yritys sai uuden nimen Forevasta. Uusi nimi kantaa mukanaan monta historian palasta. Siinä yhdistyy ennen kaikkea kaksi asiaa, joista yritys sai alkunsa: Forssa ja Rakennusvalmiste Oy.

Forevalla työtä tehdään yhdessä ja intohimolla.

Forevan sydän ovat sen työntekijät, saunoihin erikoistuneet puusepät. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä viisi puuseppää, jotka ovat erikoistuneet saunavalmistuksen eri työvaiheisiin aina suunnittelusta viimeistelyyn. Pienessä yrityksessä jokaisen erikoisosaaminen ja panos ovat tärkeitä palasia kokonaisuudessa.

- Forevalla on mukavaa olla töissä, kun ilmapiiriin panostetaan. Parasta työssä on tiimin yhteishenki ja töiden monipuolisuus, sanoo puuseppä Jaro Saarinen, joka on aiemmin menestynyt myös ammattiosaamisen Taitaja-kilpailussa. 


Viimeisimmät artikkelit

4.7.2023

Hyvinvointia luonnosta: 5 vinkkiä saunan luonnonmateriaalien valintaan

Luonnon kokeminen suomalaisessa saunassa on ainutlaatuinen ja syvästi voimaannuttava kokemus, joka erottaa suomalaisen saunonnan monista ulkomaisista saunakokemuksista. Suomalaisia saunoja yhdistää usein paitsi sijainti luonnon…

30.6.2023

Saunan ylläpito ja turvallisuus: Näin pidät saunan puhtaana ja turvallisena

Sauna on suomalaisille arvokas perinne, joka edistää rentoutumista ja hyvinvointia. Saunan ylläpito ja turvallisuus ovat kuitenkin tärkeitä tekijöitä, jotka varmistavat viihtyvyyden ja saunojien turvallisuuden.

1.6.2023

Saunomisen hyödyt

Saunan terveysvaikutukset – Rentoutumista ja hyvinvointia Suomalainen sauna on ollut osa kulttuuriamme jo vuosisatojen ajan ja sen terveysvaikutuksia on tunnustettu ympäri maailmaa. Saunan lämpö…